unclouded.blogg.se

Ur mitt perspektiv..

Kanske, kanske inte. =)

Publicerad 2013-01-31 18:28:03 i Allmänt,

Ganska skön dag idag, det började med att jag trött som en liten, jag vet inte vad, gick upp och åt frukost med Jimmy vid 06.30, sedan tog jag en timmes promenad i samma veva som älsklingen gick till jobbet. Efter det hade jag lite skolarbete att göra innan det var dag att bege sig till skolan.
 
Väl i skolan hade jag matematik som första lektion, jag är fortfarande inte helt övertygad om att det står på svenska i min matematikbok men i alla fall, när jag satt där och slet mitt hår för att fatta hur i hela friden jag ska beräkna höjden på en triangel med bara information om arean och att höjden är 2 cm längre än basen så hände något. Eller, näe, det hände något efter det talet för jag är fortfarande inte helt övertygad om att jag verkligen förstod hur jag fick ut rätt svar där. Men ändå, när jag sitter där och räknar så får jag helt plötsligt rätt på uppgift efter uppgift och jag blev nästan rädd, har jag börjat förstå detta främmande språk? =O
 
Kan det verkligen vara så, är 25 öringen påväg att trilla ner nu, börjar jag lära mig matematikens konstiga vägar?
Kanske, kanske inte! Men jag hoppas verkligen det för jag måste klara av denna kursen, den är en viktig del av min plan. =)
 
Efter vår matematiklektion hade vi lite svenska på schemat, jag förstår inte riktigt den läraren men det löser sig nog, och där skulle vi diskutera några texter vi läst inom temat lärande. Ja du, några jätteförvirrande texter, några bra och andra riktigt roliga. Efter vi diskuterat dessa texter skulle vi komma på en tes inom temat lärande som vi senare ska skriva en text om med hänvisningar till de texter vi läste till idag. Haha, jag vet inte hur det ska gå men jag får väl klura ut någon bra vinkling så jag har något att skriva. ;)
 
Efter skolan tog Buffy och jag en långpromenad igen innan jag gick iväg till gymmet. På gymmet cyklade jag lite över 1 mil på 20 minuter och sedan gick jag hem igen, det har farbror doktorn sagt att jag ska göra. Inte cykla 1 mil på 20 min men köra korta konditionspass som jag utökar eftersom.
 
Nu är det matlagning på schemat så här tänker jag säga puzz och hej!
Ha en alldeles förträfflig torsdagskväll och tänk på att det snart är helg.. ;oD
 

Av någon konstig anledning.

Publicerad 2013-01-30 08:46:13 i Allmänt,

Tänk vad vädret kan påverka ens liv, jag är alltid så mycket tröttare dagar som idag, skulle kunna sova flera dagar i sträck. Men det får jag givetvis inte eftersom det står samhällskunskap och telefonintervjuer på schemat idag.
 
Men när det är soligt till exempel, då har jag hur mycket energi som helst. Jag känner mig pigg som en mört och glad som en lärka. Jag vill hitta på massor med saker när solen skiner, jag vill sjunga med i varje sång jag hör.
Buffy är likadan, han vill promenera, sitta och njuta av solen, leka med sina leksaker. Ja han är en helt annan hund när solen skiner precis som jag är en annan människa!
 
När det är grått, trist och kanske regnigt så vill jag som sagt bara sova, jag känner mig trött och hängig,är inte alls på humör för att göra något utan vill bara gömma mig. Samma sak med Buffy, han gillar inte att bli blöt så därav avskyr han att promenera när det regnar/har regnat. Hans favoritsyssla när det är grått och trist väder är att sova, som han gör nu, jag är helt övertygad om att han är det absolut sötaste hunden som finns. Han ser så otroligt mysig ut när han sover att man bara vill gosa sönder honom. Ja han är ändå min lille solstråle!
 
 
Men nu ska jag försöka pigga till mig lite så att jag kommer iväg till skolan sen.
Ha en underbar onsdag trots vädret! <3 <3

Ingen höjdare!

Publicerad 2013-01-29 11:43:04 i Allmänt,

Igår var jag helnöjd med mig själv, jag sa vad jag tyckte och tänkte om hur svenska lektionerna var upplagda och läraren verkar ha insett att man inte bara kan flumma runt på lektionerna. Sedan hade jag Samhällskunskap och där insåg jag att jag låg steget före genom att jag redan under helgen läst de sidor i boken vi tydligen skulle läsa till imorgon (onsdag).

När jag kom hem hade jag lite smått börjat få huvudverk så jag tog en tablett mot detta och satte mig sedan i soffan med min inlämningsuppgift i svenskan som skall vara klar den 31/1. Jag skrev på den någon timme och när jag kände mig nöjd tog jag upp matematikboken och försökte lösa lite uppgifter ur den. Lagom till älsklingen kom hem så var det dag att laga mat och då insåg jag att min huvudvärkstablett inte hjälpt mycket utan där satt jag nu resten av kvällen med värsta migränen, ingen höjdare kan jag säga.

Vid strax innan 21 bestämde älsklingen att jag borde gå och lägga mig för jag såg inte alls kry ut, helt ärligt så kände jag mig inte kry heller eftersom jag hade en fruktansvärd huvudvärk och illamående på det, så jag tog hans råd och anföll vår kära säng. Älsklingen tog på sig uppgiften att låna Buffy ur sängen och rasta honom på kvällen och sedan kom de och lade sig för att sova de med.

Jag sovsom en stock tills göken gol i min wake-up light och när raringen gick upp och duschade sov jag lite till. Vid 6:30 gick jag upp och åt frukost (illamåendet hade lagt sig något), gick ut med Buffy när älsklingen gick till jobbet och sedan efter promenaden lade vi oss och sov igen eftersom huvudvärken var tillbaka.

Nu har jag gått upp och funderar på om jag ska trotsa illamåendet som så sakta kryper sig på och äta lite lunch och hur jag ska göra med skola och jobb sedan. Tror jag äter lunchen, går till skolan vid 14 och sen tar jag det därifrån, klarar jag jobbet är det toppenbra för pengar behövs ju alltid! =)

Nu ska jag försöka äta min lunch och förbereda mig för dagen.
Ha en underbar Tisdag alla! <3

Handledare två dagar i rad!

Publicerad 2013-01-24 09:10:42 i Allmänt,

Ja du, både tisdag och onsdag när jag kom till jobbet så stod det att jag skulle vara handledare under passet. Vad gör man då som handledare när man är telefonintervjuare? Jo då ska man först och främst få det nya fåret att känna sig välkommet och bekvämt med att bli matad till vargarna. =P

Sen skulle jag sitta och intervjua så att den nya tjejen fick höra hur det skulle låta. Och efter ett tag låta henne börja knappa in svaren medan jag pratade. När hon knappat in svaren några gånger så skulle jag låta henne prata medan jag knappade in svaren, kul det där, jag som är så bra på att hålla tyst. ;oP

När jag kände att hon var redo kastade jag in henne fullt ut i att göra intervjuer, hon fick både prata och knappa in svaren själv, tjejen i tisdags var lite knagglig och jag sa till coacherna att hon skulle behöva lite mer träning innan hon fick sitta själv, inte populärt hos coacherna men hon verkade ganska nöjd. Tjejen jag tränade upp igår däremot hon är en förbaskad naturbegåvning! Redan på första intervjun hon bara pratade så märkte jag att detta skulle bli lätt, och när hon sedan tog över och både knappade och pratade så satt jag mest och rullade tummarna, kul jobb i det läget. ;) Passade på att notera lite småfel hon gjorde och lite saker som hon kunde använda för att hantera utsvävande IPs. När jag sa dessa saker till henne så blev hon jättenöjd, hon antecknade och tog till sig informationen omedelbart och under nästa intervju använde hon sig av det jag hade sagt. Ja det var lite spännande att vara handledare som omväxling till allt vanligt intervjuande. =)

Dock innebar handledandet att jag inte hann plugga något under kvällarna så nu kommer det bli ganska mycket sådant ikväll och även under helgen. Men det får väl gå, jag hade inte räknat med att det skulle bli super-duper lätt att studera och jobba samtidigt så jag fixar detta ändå.

Nu måste jag dock överge er och bege mig mot skolan.
Ha en underbar dag och tack för att ni läser mitt snurriga dravel. ;)

Snart är det helg! =)
<3 <3

Solen skiner i alla fall!

Publicerad 2013-01-23 12:24:34 i Allmänt,

Jag sitter här och leker Garfield (äter lasagne) och funderar på hur krångligt allt ska vara jämt!

När det gäller sjuklönen efter mina 14 första dagar säger alla olika och jag fattar inget.
Vet inte riktigt vad eller hur det blir med den delen och frågan är om jag ens orkar bry mig. Kan de inte bara sluta att krångla och komma till en slutsats?

Samtidigt försöker jag pussla ihop skolan som känns lite så där, inte det att jag inte tycker jag gjorde rätt val som började studera men skolan i sig är kanske inte riktigt vad man hade hoppats på. De verkar inte ha mycket koll alls, förutom min engelska lärarinna henne gillar jag! Jag kommer få kämpa som ett djur med matematiken, men det visste jag redan innan, fast jag tror att det ska gå. Eller, jag har bestämt mig för att det ska gå!

Sen är det flytt lådorna också, de står där de står många av dem eftersom jag inte har någon aning om vart jag ska ställa allt. Plockade upp lådan med mina dvd-filmer idag och tänkte "vart ska jag ställa dessa? Jo, en snilleblixt, i lådorna i tv/mediabänken där de låg innan flytten. Öppnar en av lådorna och där ligger mer av Jimmys saker, nu var det tur att det även fanns lediga lådor men det känns som att vart jag än vänder mig med mina prylar står redan hans grejer och det gör det genast mycket svårare att plocka upp lådorna med mina saker. Sen säger han att vi måste slänga saker för att få plats, båda två måste slänga saker, men jag slängde hur mycket som helst innan flytten och han slängde i princip inget mer än sin soffa, (förutom att han gav bort sin säng och tv-bänk till sin mor och far) ska jag slänga hela mitt bohag då eller?
Ja jag vet inte, vi löser väl det men jag börjar iaf fundera på om vi kanske skulle väntat med att flytta tills vi hittade en lägenhet på säg 200 kvm. =P

Det är väl bara att plocka vidare och se i vilka vrår jag kan pilla ner mina saker någonstans och resten får jag väl hiva ner i källaren om de får plats..

Nu ska jag rasta min lilla pälsbollsprins och sedan försöka plocka lite här innan jag ska iväg till jobbet. Ha en härlig onsdag alla!

I don't do mondays!

Publicerad 2013-01-21 08:49:22 i Allmänt,

Nej jag är inget fan av måndagar direkt, av någon anledning är jag alltid jättetrött just på måndagar. Mycket tröttare än andra dagar oavsett om det är lördag eller torsdag. Tycker det är hel konstigt men nu sitter jag iaf här och dricker kaffe men min vän datorn och raringen Buffy som sällskap.
 
Om en liten stund ska jag bege mig mot skolan, inget jobb idag dock det är skönt, idag står det svenska 2och samhällskunskap 1B på schemat. Ska se om jag hinner ta upp blocket och skriva lite på svenska uppgiften innan jag beger mig också så det blir inget jättelångt inlägg här idag.
 
I helgen begav vi oss iväg till stan och handlade glycoflex åt Buffy, vi passade även på att köpa nya underlakan till dubbelsängen. Lustigt det där, jag har hur mycket sängkläder som helst men bara 2 till dubbelsäng. Jobbigt när man byter upp sig sängmässigt faktiskt. Vet inte vart jag ska göra av alla mina 90 sängs påslakan och underlakan, samtidigt vet jag inte heller hur jag ska kunna bädda om dubbelsängen för jag inte har npg med uppsättningar. *lol*
 
En annan sak jag inte gillar med måndagar är att man alltid får besken man inte vill ha då. Jag skickade in sjukanmälningar till AFA för att få ut de extra 10% från försäkringen men det står idag att mina ärenden är avslutade och att ett brev skickats till mig från AFA men inget om någon utbetalning. =(
 
Jag säger bara, I DON'T DO MONDAYS!
Måndagar är helt enkelt inte mina dagar. =(
 
Ha en bra dag mina kära läsare!
<3 <3

Mår som en prinsessa!

Publicerad 2013-01-18 10:00:05 i Allmänt,

Idag är det fredag, på schemat resten av dagen står matematik 2B samt engelska 6 sedan är det helg! =)
 
Känns så otroligt skönt och jag mår som en prinsessa!Började dagen med att gå upp samtidigt som älsklingen som alltid. Gick ut med Buffy medan älsklingen tog en dusch, sedan fixade jag i ordning frukosten och när duschen var avklarad för hjärtat så åt vi frukost. Sen var det i det närmaste dags för älsklingen att bege sig till jobbet och jag slog förlje med honom ut, beväpnad med träningsskor och en vattenflaska tog jag hissen ner med min snygging och när han gick till båten för att åka till jobbet gick jag istället till gymmet.
 
Tanken var att jag skulle skona min träningsvärks härjade kropp och bara köra 30 minuters konditionsträning men det slutade med att jag körde 20 min på crosstrainern, 10 min på bröst och magtränings maskinerna samt avslutade starkt med 15 min på löpbandet. Stretchade ca 5-10 min innan jag gick för att vara lite snäll mot min kropp också. Jag var helt slut när jag gick där ifrån men min träningsvärk känns lite snällare ändå. Kan man träna bort träningsvärk?
 
Väl hemma igen tog jag en dusch och fixade i ordning mig så jag är relativt presentabel när jag åker till skolan, ny tränad, ny duschad och ja ny startad helt enkelt! ;)
 
 
Jag har hört att man blir piggare (stämmer) och tänker bättre (ska undersökas närmre) efter att man har tränat så nu tänkte jag försöka mig på några av mina matteuppgifter som jag slet med på jobbet igår kväll. Ja  usch, jag jobbade igår också och det måste jag säga är rätt segt när man haft lektioner under dagen. Var så där lagom seg i huvudet kan jag lova. 
 
 
Dessa och ganska många till ska jag klura ut, hur vet jag inte men det finna en himla massa regler, kvadrering hit och rötter dit. Det blir nog bra! ;)
 
Mellan skolan och jobbet så passade jag på att fastna i hissen, inte bara en utan 2(!!) gånger. Ja, jag vet, borde lärt mig att ta trapporna efter att jag fastnat i hissen första gången men jag glömde mig och dessutom bor jag faktiskt på 4:e våning (5:e om man ska tro hissen) och det är tufft att ta trapporna. =P
När jag väl kom till jobbet så tog jag, läs och häpna, hissen upp till 3:e våning eftersom jag var trött och fortfarande inte sugen på att ta trapporna. Sedan hamnade jag på något projekt jag skulle ställa frågor om matvanor och liknande. Spännande. ;)
 
När jag väl kom hem på kvällen var jag helt slut men där väntade min älskling med en ostbricka, kan inte direkt gå och lägga mig då. =P Åt lite ost och några kex innan tröttheten tog överhanden och vi bestämde oss för att borsta våra och Buffys tänder och sedan sova. Det är så skönt att lägga sig i en kingsize säng, ställa wake-up lighten på nana-vila läge och sedan bara känna hur man sakta driver bort. *aaaaaaahhh*
 
Den är till och med riktigt skön att vakna till, det börjar lysa lite svagt runt 20 min innan den ringer,och under dessa 20 min så blir ljuset starkare och starkare innan den börja låta "Kvidderivitt, kvidderivitt, kvidderivitt" Ja kanske inte ordagrant men ni kanske förstår att det är små fåglar som kvittrar. Helt f*ing underbart att vakna till! Helt klart en av de bästa presenterna jag fått! =)
 
Men men, nu blir det lite matematikövningar innan det är dags att ta en sväng med Buffy igen innan lunch och skola. 
Ha en riktigt grym fredag! <3 <3 <3

Joyful, inspiring and well written!

Publicerad 2013-01-16 08:58:41 i Allmänt,

Igår var en väldigt bra dag för mig.
Först och främst så hade vi otroligt roligt i klassen, vi pratade och skämtade, lyssnade på ett utdrag ur Barack Obamas biografi "A mother's promise" och gjorde ordövningar. Ja det var riktigt kul! Sen gick vi vidare till att prata engelska två och två undertiden som läraren hade individuella samtal med eleverna. Jag blev ihop parad med en tjej som heter Elin, vi fick en lista med ord och uppgiften att välja ett av orden för att sedan ha varsin monolog, givetvis på engelska, om det ordet under en minut. 
 
När detta var sagtså pekade läraren på Elin och sa, du är först ut till det individuella samtalet idag, sedan tittade hon på mig och sade, you can just sit there and be quiet for now. Hmm, jaha så jag fick i uppgift att göra det jag är sämst på, övning ger färdighet heter det ju så let's go!. Jag tog upp min SP och körde lite FB på engelska där,jag var faktiskt tyst fast jag lyckades stilla mitt pratbegär genom att skriva istället. ;)
Någon minut senare åtekom Elin och vi körde igång med vår tal-övning. Jag valde att prata om hår, som var ett av orden, man kan säga ganska mycket om hår på en minut visste ni det? Elin valde att prata om jeans och dela med sig av en händelse från i oktober när hon var i New York, man kan även säga en hel del om jeans under 1 minut men 1 minut är väldigt kort tid.
 
Sista elev för individuellt samtal innan lektionen var slut blev jag, läraren tog ut mig i korridoren, satte sig ner på en stol med diagnosen jag gjort samt min uppsats i knät och började tala. Hon började med att kort gå igenom resultatet på min diagnos som gjorts för att säkerställa vilken nivå i engelskan jag hade kunskaper nog för att läsa. Man kollade på grundskole nivå, engelska 5 och engelska 6 och mitt resultat sa att jag hade kunskaper nog att ge mig en väldigt god grund för att kunna läsa Engelska 6. *woohoo* 
Sedan var det dags för kritiken gällande min uppsats, jag tog ett djupt andetag, vad skulle hon säga?
 
Hon bläddrade fram min uppsats bland pappren och jag såg 6 eller 7 små röda markeringar i texten, ja det var inte farligt tänkte jag uppsatsen var trots allt 3 A4 sidor lång. Så började hon prata, ja du ser kanske vad jag har rättat, jag tyckte det var väldigt intressant att läsa din uppsats för den hade i det närmaste inga fel jag behövde rätta. Du har missat att skriva Christmas med stor bokstav och samma sak när du skrev October ( fasen också, jag gör alltid den missen) och så hade du ett liiiiitet slarvfel att du i sista meningen skrivit see med 1 e men det anser jag inte vara någon stor grej eftersom du i resten av texten skrivit ordet korrekt. Så om jag ska summera vad jag tyckte om din uppsats så kan jag bara säga "It was very joyful, inspiring and extremly well written!" Det märks att du gillar att skriva på engelska och nu vet jag lite mer om vem du är och vad du kan. *YES!*
 
Riktigt skönt att få så bra kritik, nog för att jag vet att jag är relativt duktig på att skriva på engelska men, jag hade nog räknat med att ha lite mer fel i texten. Någon grammatik miss eller lite större stavfel trodde jag att det skulle vara men det var väldigt glädjande att den fick så gott betyg. =)
 
Efter skolan bar det av mot jobbet men först svängde jag förbi och köpte lite sushi att ha som kvällsmat på jobbet. *Mums* På jobbet hamnade jag på transport den första 1,5 timmen och sedan på Skoda service, folk måste varit på bra humör igår för jag fick bara goingar att intervjua. Folk som var snabba, höll sig till skalan och inte krånglade och gnällde en massa om hur dumma frågorna var. *me like*
När mina 4,5 timmar på jobbet var slut blev det hem och i princip raka vägen i säng. 
 
Nu sitter jag här och funderar på om jag orkar fixa i ordning en "Coffe to go" innan jag beger mig iväg till samhällskunskapen som börjar kl 10:10. Men jo det orkar jag nog, behöver lite koffein i kroppen så jag orkar med dagen. Kl 13 ska jag dessutom hämta mitt träningskort och köra mitt första träningspass. Ska bli så skönt!
 
Ha en helt underbar dag godingar! <3 <3

Vissa borde följa sina egna råd...

Publicerad 2013-01-15 09:35:55 i Allmänt,

Tydligen har det blivit ett väldans ståhej om vad jag skrev i min blogg i söndags, jag får säga lite som min samhällskunskaps lärare, varje person som läser en text tolkar den på sitt eget sätt. Ja nog fasen är det sant!!
 
Jag är jätteglad för alla som läser min blogg så ni som varit trogna läsare och läser för att ni gillar mitt sätt att skriva, ta inte åt er av det som kommer här näst. 
 
Först ska jag börja med att gå tillbaka till något som hände i förra veckan, jag läste en status på facebook där någon skrev "om någon kunde ta hand om disken åt mig vore jag glad" eller något liknande, jag skrev då en kommentar som lät så här "Jag har diskmaskin ;)" statusskrivaren verkar ha blivit sur över denna kommentar och det hela eskalerade till att personen efter jag skrivit "Men om man har en diskmaskin behöver man ju ingen som tar hand om disken åt en" blev vansinnig och menade på att om jag skötte mitt eget liv och gav fan i vad personen skrev, tyckte, tänkte, sa och gjorde, eller något i den stilen, så skulle allt bli så mycket bättre.
 
Igår ringde min mor och frågade om jag skrivit ditten och datten om den och den i min blogg, nej jag skrev detta svarade jag och citerade min egen text. Mamma fortsatte då samtalet med att dessa personer som jag skrivit om tydligen skulle vara vansinniga på mig, inget konstigt där eftersom de redan sagt att de inte vill umgås med mig då jag inte hade möjlighet på grund av sjukdom och egen flytt att hjälpa till just den dag det var bestämt att mamma skulle flytta. Vad jag då undrar är varför går de in och läser min blogg om de inte vill ha något med mig att göra?
Personen i diskmaskins diskussionen blockerade mig på facebook samma dag vi hade den diskussionen men besvärar sig ändå med att gå in på min blogg och läsa den, varför, undrar jag? 
 
Min blogg är något jag skriver och något jag har för att uttrycka mina tankar och känslor. Vi lever i ett fritt land, där man har rätt att skriva och uttrycka sig fritt och detta använder jag min blogg till. Om du på något sätt stör dig på mig, mitt liv, mitt sätt att göra saker och/eller mina åsikter så har jag bara en sak att säga LÄS INTE MIN BLOGG!! Här skriver jag nämligen MINA åsikter, ger ord för MINA känslor, beskriver vad som händer i MITT liv, svårare än så är det inte!
 
Vissa personer borde helt enkelt följa sina egna råd, så om du stör dig på mig har jag ett råd som jag som skrivet fick i slutet av förra veckan, "ge fan i vad jag skriver, tycker, tänker. säger och gör så blir allt så mycket bättre!"
Jag har rätt att ha en åsikt vill du inte veta min åsikt så kan du börja med att låta bli att snoka i min blogg, eller ni kanske jag ska skriva, ni vet vilka ni är! Ni verkar tror att ni är så förbaskat perfekta, att ni är några slags små helgon men, NEWSFLASH!, det är varken ni eller jag så sluta inbilla er!
 
Än en gång till alla er som är mina trogna bloggläsare och alla som kommer in som nya läsare för att ni tycker det är intressant att läsa vad jag skriver, YOU ARE THE WORLD! Ni är alltid välkommna att läsa min blogg!
 
Peace out!
 

Men allvarligt?!?

Publicerad 2013-01-13 16:07:49 i Känslor,

Igår tog vi bilen till Skara och hälsade på min älskade vän Pernilla, det var så längesedan jag såg henne men tyvärr hann vi inte umgås riktigt så mycket som jag hade önskat. Hon är alltid lika rolig att se/prata med och jag är glad att jag har henne! <3

Efter Pernilla tog vi vägen förbi Skara Hästsport och Zoo, eller vilken ordning det nu skrivs, och passade på att köpa godis till Buffy. På alla andra ställen än just den här zoo butiken kostar Buffys godis 199:- för 494 gram men på Skara Hästsport kostar samma mängd godis, samma märke, samma förpackning 159. Varje gång jag ser prislappen på godiset i andra butiker så tänker jag, Men ALLVARLIGT?! Hur kan det vara sån pris skillnad?

När Buffys godis var inhandlat snurrade vi iväg till min älskade mamma, det var alldeles för längesedan jag såg henne också men det har varken funnits ekonomi eller tid till en resa upp till Lidköping det senaste tyvärr. Detta har jag fått käka upp mången av min ena s.k syster som tillsammans med vår morbror hjälpte mamma att flytta möbler och lite andra saker till nya lägenheten. De har även varit i mammas gamla lägenhet och "röjt" utan att ta med mamma dit så hon kunde säga vad som var viktigt för henne att få med sig i flytten och vad som kunde slängas.

Min s.k syster har skrytigt på fb om att hon är så duktig som är den ENDA som hjälpt mamma och att mammas två andra döttrar är så egocentriska att de inte har avsatt tid i sina egna liv till att ställa upp för vår sjuka mamma men vad jag såg igår när vi var där fick jag mer känslan av att hon hjälpt mamma för sin egen skull. I ena hörnet av mammas gamla lägenhet fanns massa prylar uppställda och detta hade den "snälla" dottern då förklarat för min andra syster i ett sms "Allt som står där är MITT!"
HENNES?!? MEN ALLVARLIGT?!?
När fasen gick mamma och dog???!?

Sen hade hon även så fint skrivit i ett annat sms att allt som stod i sopsäckar var sånt som skulle slängas, jaha det var ju fascinerande för när vi tillsammans med mamma gick igenom säckarna hittade vi massor med saker som mamma ville behålla. Hennes salt och peppar kvarnar, en mugg hon fick i present av mig för 2 år sedan, en del av hennes lök/potatis/grönsaksskärare, hennes sprayflaska för olja hade de också slängt. Känns lite som att mammas "snälla" dotter och hennes storebror har omyndigförklarat henne och själva bestämt vad mamma ska ha kvar och inte, samt då vad som kan vara bra för dem att lägga beslag på. Ja men det är väl snällt av dem, länsa mamma på saker innan hon ens är död, GO FOR IT!

Själv skulle jag aldrig ens kommit på tanken att åka iväg till mammas gamla lägenhet för att röja och slänga saker utan att ta med henne så hon kan säga vad som skall kastas och inte, men det är väl bara för att "jag inte bryr mig om någon annan än mig själv" gissar jag!

Nej, om min s.k syster och morbror nu tycker att jag är så hemsk och värdelös, bara för att jag inte kunde vara där just den dagen de bestämde sig för att flytta mammas grejer och börja röja, att de inte vill veta av mig eller umgås med mig jag men då ska de inte behöva det heller. Jag tycker de beter sig som svin mot mamma och mig och min andra syster så jag tänker inte lägga tid eller energi på att umgås med dem heller. Jag älskar min mamma, hjälper henne i den mån jag kan och skulle aldrig komma på tanken att "plundra" henne på saker och slänga sådant hon både vill ha och behöver. Sen vem som är snällast, hjälpsammast och bäst skiter jag fullständigt i. Jag är inte ute efter att framställa mig själv som något förbaskat helgon, för det är jag inte, till skillnad från min syster och morbror.

Tyck vad ni vill om mig, I don't care! Kan jag hjälpa mamma så gör jag det!

What the!?

Publicerad 2013-01-11 09:03:18 i Allmänt,

Sitter här och intar den andra koppen kaffe för morgonen och funderar på att sedan även ta med en "to go" kopp när jag ska till skolan vid 11. Lektionerna börjar kl 12 och den första är Matematik 2B, eller ja, hur sjutton de nu kan kalla det matematik förstår jag inte. Det är en himla massa bokstäver och konstigheter och sen har de satt +, -, x, / emellan och bara därför kallar de det matematik, jag personligen kallar det GREKISKA! =P
 
Vi fick ett papper igår på första lektionen meduppgifter vi skulle lösa till idag för att läraren skulle kunna placera oss i ett "fack". Det var totalt med några a och b uppgifter 18 stycken uppgifter att lösa.
Det första som står på pappret är, "lös uppgifterna, börja utan miniräknare". Say, what?! Miniräknaren är en människas bästa vän (näst efter hunden så klart!) och det var inte direkt 1+1 vi skulle lösa.
Vi fick inga exempel uppgifter eller formler till hjälp och nästan hela klassen satt och såg ut ungefär så här ??
 
Första uppgiften såg ut så här: 4-4x(2-4)-5-2/5x15/6 
Efter många om och men kom jag fram till att det på något jäkla sätt var så att x går före +, -. Sen mindes jag att det var något om att parenteser går före också men jag kom inte ihåg att de gick före x, det fick läraren upplysa mig om. :-S
Det var iaf den enda uppgiften jag löste under lektionen. Sen när jag kom hem så insåg jag att det nog var bäst att terrorisera älsklingen med mina uppgifter och han kom på den smarta idén att kolla upp formlerna i en av hans gamla böcker. Ja men vad smart, man kan även googla formler och liknande slog det mig då. Så när jag skulle lösa min första ekvation på 13 år gjorde jag just det, googlade. Jag fick upp en youtube film om hur man små fanstyg till ekvationer med parenteser. Jag säger bara, VARFÖR FANNS INTE DET FÖR 13 ÅR SEDAN!?!? Då hade jag kunnat lära mig att lösa ekvationer utan vår kassa mattelärare på gymnasiet och så hade jag kunnat studera på högskola nu istället för att studera på Studieförbundet Vuxenskolan. =P
 
På några av uppgifterna fick jag även hjälp av min fantastiske vän och kollega Carlos som förklarade lite regler och formler för en del uppgifter och hur man kunde vända på formlerna för att få ut olika delar. Till exempel om man har arean och höjden på en triangel kan man med hjälp av formeln (ax2)/h få ut b (alltså basen). Om man vänder på det och bara har basen och höjden så kan man få ut arean genom att använda formeln (bxh)/2. Tänk att jag inte hade en aning om det! =O
Tack vare hjärtat, youtube och Carlos lyckades jag med att lösa 14 av 18 uppgifter vilket jag tycker är ganska bra ändå. ;o)
 
Efter matematiken idag är det dags för engelska lektion nummer 2, undrar om vi får veta hur det gick på diagnosen vi gjorde i tisdags då. Skulle vara spännande att se hur många rätt eller fel det blev där. =)
Ja det blir nog en hel del skola i min kära blogg framöver, hoppas ni tycker det är kul att läsa den trots det. =)
 
När jag lämnade skolan igår passade jag på att ta en sväng förbi Indiska i femmanhuset. Jag skulle bara kolla lite om det fanns möjlighet att få extrajobb där (fanns inte) och säga hej till en av de som jobbar där. Det slutade dock med att jag gick hem med ett linne som såldes för halva rea-priset. 24,50 för ett linne, tänk om alla kläder var så billiga, för det priset skulle jag kunna köpa en helt ny garderob för en spottstyver! =) Det var riktigt mysig färg på linnet också, det är lite lime/neongrönt, man blir piggare och gladare av färger sägs det ju! 
 
Nu tänkte jag ta och plocka lite här hemma igen, är fortfarande inte riktigt klart!
Ha en helt fantastisk fredag gott folk!
<3 <3 <3

Ja det var det!

Publicerad 2013-01-10 08:59:31 i Allmänt,

Igår körde jag både skola och jobb, snacka om att jag var trött när jag slutade jobbet! Och när jag satt där på jobbet blev jag så säker på att jag gjorde rätt som valde att börja studera så jag kan söka mig ett intressantare jobb. Jag är så fruktansvärt trött på de undersökningar som vi jobbar med att det inte är sant. När kl slog 21 igår var min första tanke, jippi, och min andra var, DET VAR DET!

Idag ska jag först till skolan och ha lite matematik och svenska, efter det ska jag se mig om efter ett annat deltidsjobb. Ja jag känner att det är dags att söka sig vidare helt, inte bara delvis genom att börja studera.

Tog mig en mysig morgon promenad med Buffy också, vi gick först på lite upptäcks färd och sedan hamnade vi nere vid kajen som vanligt. Det är så otroligt mysigt där nere och jag känner mig riktigt hemma här. =)

Ja kan man annat än älska att promenera här?? Nej jag tror inte det.
 
Nu visar klockan att det är dags att bege sig mot skolan! Så jag får väl säga ha en bra dag alla raringar där ute!
Ja det var det för tillfället!
<3 <3 <3

Snacka om det!

Publicerad 2013-01-08 21:06:45 i Allmänt,

Idag gick jag upp samtidigt som älsklingen när han skulle till jobbet trots att jag inte började skolan fören 14.00. Eller samtidigt och samtidigt var väl att ta i i och för sig, jag sov ca 20 minuter längre än honom. Sen åt vi frukost och efter det följde Buffy och jag älsklingen till bussen. När vi skulle gå åt varsitt håll stannade vi intill trottoar kanten några sekunder och då kom en cyklist farandes och ville tydligen gena över vänstra sidan på cykelbanan så han gormade att vi stod i vägen "mitt på en cykelbana". Kör på rätt sida om cykelbanan så är det inget problem kan man tycka men så långt tänkte han väl inte. Snacka om det!

När jag sen kom hem tyckte jag att det var bäst att ta en liten tupplur innan jag tog tag i allt som behövde göras. Så det gjorde jag och var det välbehövligt? Snacka om det!

Vid 10 ringde jag Bahnhof för att fråga, eller försöka fråga, varför vi bara har en hastighet på 49,30 när vi betalar för 100. Jag slog numret till kundservice och fick en automatisk röst i örat som sa att jag var nummer 25 i kön, 42 minuter senare hade jag plats 8. Jag som inte är välsignad med tålamod var mindre lycklig kan jag säga.ytterligare ca 20 minuter senare var jag nummer 1 (!!) i kön, wooohooo!! tänkte jag då, tills jag insåg att jag skulle så vara ytterligare 25 minuter. Vad gjorde de på kundservice under de 25 minuterna, tog fikapaus?? Så jag frågade när jag väl kom fram om det bara satt en kille och svarade i telefon och om de tycker det är rimligt att deras kunder står i telefonkö en och en halv timme. Nej det tycker vi i och för sig inte. I och för sig? Sen frågade jag varför min bredbands hastighet inte stämmer och fick order om att ändra några inställningar på datorn och sedan mäta hastigheten igen. Samma resultat blev det då, och deras svar var, jag vet inte varför er hastighet inte stämmer, allt ser bra ut på den här sidan. Men jag skickar ett tp-test på mailen och så får ni köra det och återkomma med resultatet och så tar vi det därifrån sen. Jaha, så 90 minuter i telefonkö, 5 minuters samtal och problemet är fortfarande inte löst! Snacka om det!!!

När jag hade klarat av Bahnhof så passade jag på att packa upp lite kläder innan det var dags att bege sig iväg till skolan för första lektionen. Det blev en lektion i Engelska 6 och vi fick bland annat göra ett "pop quiz" lite av en värdering för att se vart man ligger innan man kör igång så att man inte behöver läsa sådant man redan kan. Jag tror att det gick ganska bra men jag vet inte. Dock kom jag fram till att det känns mycket bättre att sitta i skolbänken nu än det gjorde när jag var yngre. Snacka om det!

Sedan åkte jag hem igen efter skolan och så blev det lite mer plockande innan Jimmy kom hem och vi, eller snarare han, lagade mat. Det blev pasta med köttbullar och dolmio sås. *gott*
Nu har vi städat undan lite mer kläder och annat som legat nedpackat och snart är det dags för sängen efter en promenad med Buffy givetvis, det blev en effektiv dag idag, snacka om det! =)

Hoppas starten på det nya året börjat lika taggat för er som för mig.
Godnatt och sov gott!
Over and out! <3 <3 <3

Nystart.

Publicerad 2013-01-07 08:14:50 i Allmänt,

Ja idag är det den 7:e januari, det har varit nytt år några dagar nu, vi har bott i nya lyan en vecka och idag är dessutom första skoldagen.

Uppropet äger rum kl 10 men som ni märker är jag redan uppe, Buffy har fått sin promenad, frukosten är avklarad och jag har packat nya skolväskan med nya kollegieblock, ny penna och min gamla casio miniräknare från högstadiet. Jag är inte alls nervös, jag lovar!

Ska ta och ringa fastighetsvärden och se om vi kan få vårt lås till lägenheten bytt också eftersom vi bara fått 4 av 5 nycklar och det nu har gått en lite mer än en vecka sedan vi påpekade för tidigare hyresgästen att det saknades en. Inget svar där inte, får försöka igen om en stund. Tycker de gjorde fel som ville ge henne en chans att leta reda på nyckeln eftersom det är vi som får ta hela smällen om det skulle bli så att någon tar sig in i lägenheten med sista nyckeln och stjäl alla våra möbler. Finns knappast någon hemförsäkring som täcker det.

Igår var vi iväg till Tjörn och Jimmys syster med familj för att fira deras lille pojke som fyllde hela 5 år! Det var väldigt trevligt, vi åt by far de största fläskkotletterna jag någonsin ätit, till det hade vi potatismos och löksås. Sedan var det kaffe och tårta, tårtan var gjord på smälta gelé hallon och smält daim *mums* Det var massa ballonger uppblåsta och jag passade på att spela lite ballongvolley med lille William. Det var många år sedan jag gjorde det och jag hade glömt hur kul det var. Man borde helt klart spela ballongvolley oftare!! ;-)

Dock blev det inte så mycket gjort här hemma igår på grund av att vi åkte iväg för att fira födelsedagsbarnet så det står fortfarande en massa kartonger och kassar både högt och lågt här hemma. Men om vi ger det ett par dagar till så kommer det snart vara ordning och jag kanske till och med lägger ut lite bilder här så ni som bor långt bort kan se hur vi har det. Ni andra kan ju alltid ta och pallra er hit och titta. ;)

Tror jag ska ta tag i en kasse eller två nu innan jag beger mig iväg till skolan.
Ha en underbar dag alla goingar!
<3 <3 <3

Nytt år och mycket annat!

Publicerad 2013-01-04 19:36:31 i Allmänt,

Ja nu var det 2013, tänk att jag inte skrivit något i min blogg sedan förra året! =O

Det har varit väldigt mycket de senaste dagarna. Vi har slitit som små djur för att få alla möbler och andra saker flyttade till nya lyan, ibland funderade jag på om vi hyrt en för liten lägenhet, vi flytt städade 3 dagar så vi lämnade rena lägenheter efter oss och nu har vi sedan 2 dagar bara en lägenhet att fokusera på.

Vi har mycket kvar att göra i nya lyan men vi har iaf fått upp mediabänken, soffan, köksbordet, sängen och några hyllor.
Byråerna och köksskänken är ihop satta också. Vi är relativt överens om hur vi ska ha det vilket är skönt för annars hade jag fått ställa upp hans dator och sätta honom framför Diablo 3 medan jag möblerade själv, det hade blivit tungt. ;)

Vi har spanat in läget här ner på Eriksberg vad gäller sophantering, återvinning, hundpromenader och annat smått och gått. Vi har kommit fram till att vi har 3 sushi restauranger inom 3-5 minuters promenad radie, vi har ett snabbköp (kommer nog inte användas för ofta dock), det finns caféer, restauranger, hår- och nagelsalonger, gym och mycket annat. Jag kommer trivas som fisken i vattnet här! =)

Förutom nya lyan så är det ett helt nytt år med massa nya möjligheter. Jag fick hem min nya väska jag ska ha till skolan, den är supersnygg! =) På måndag kl 10 är det upprop på skolan, ska bli riktigt spännande att börja skolan igen det var hur längesedan som helst sen jag satt i skolbänken sist. Jag ska försöka kombinera skolan med kvällsjobb också så att det blir lite mer klirr i kassan, får se hur mycket man orkar att jobba jäms med studierna. Förhoppningsvis blir det iaf 2 kvällar jobb i veckan.

Sedan har jag tänk satsa på ett litet gym kort, hur jag nu ska hinna med studier, jobb, gym och min älskling. Jo men jag kan ju i och för sig ta med mig älsklingen till gymmet så hinner jag med båda på samma gång! =)
Ja det låter som en bra idé!

Vad mer ska göras i år, ja förutom att boa in sig i nya lyan och få ordning där samt vänja sig vid att studera så blir det ett högskoleprov i mars någon gång med. Förutom det har jag inget stort planerat.

Nu ska jag vara lite social med mitt hjärta som lagar mat.
Ha en god fortsättning på nya året!

<3 <3 <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela