unclouded.blogg.se

Ur mitt perspektiv..

R.I.P lille "Simi-cat" :'(

Publicerad 2013-09-13 16:53:42 i Allmänt,

Idag är det fredagen den 13:e september, jag brukar inte kalla just dessa fredagar mer otursamma än  vanligt men idag var ingen lycklig dag för mig. Jag är nu precis hemkommen från veterinären där jag sagt ett sista farväl till min lille Arsim. Ja, en gång i tiden var han liten, när jag och Camilla hittade honom och hans bror Fady så var de inte mycket större än att de fick plats i varsin handflata. Arsim den lille busen har vägt så lite som 520 gram, ingen som såg honom som vuxen tror riktigt på det men det är dagens sanning. 
 
 
 
Han fick ingen bra start på sitt liv, blev utslängd tillsammans med sina syskon, lämnad att dö..
Uttorkade och på gränsen mellan liv och död fann vi dem en vacker höstdag i augusti 2003, veterinären då trodde aldrig de skulle överleva, de var för uttorkade och för tidigt "tagna" från sin mamma. Men tillsammans visade vi dem att de hade fel. De överlevde och blev två st välmående små rackare, mina små pojkar. <3
 
Ja, det är inga 520 gram där inte iaf, min lille knubbis. <3
De var alltid väldigt tighta, älskade att tvätta varandra, sova hos varandra och även ta en boxning- eller brottningsmatch när andan föll på. Men de älskade varandra, Arsim sörjde sin bror när han fick somna in för 11 månader sedan, livet blev sig aldrig riktigt likt efter det tyckte han, och jag håller med.
Det kommer aldrig riktigt bli sig likt nu heller, nu när jag fått säga farväl till min lille "simi-cat" också.. :'(
 
 
Förut precis innan det var dags att gå så låg Arsim i soffan, jag klappade honom på huvudet och sa att det var dags att säga hejdå nu. Då reste han sig upp, hoppade ner från soffan, gick in i sovrummet och lade sig bredvid sin lille vovve.. Mitt hjärta brast! </3
Jag lät dem ligga där i tio minuter innan det var dags att sätta in Arsim i kattburen och gå iväg, Buffy gick fram till buren och tryckte nosen mot gallret och slickade "Simi-cat" på huvudet innan han gick och lade sig med huvudet på tassarna, de sa verkligen farväl.. :'( 
Mitt lilla radarpar.. <3
 
 
 
När jag väl lyckats ta mig till veterinären och de gett Arsim den första lugnande sprutan försökte han krypa upp på min axel, som han brukar göra när något är otäckt. När han insåg att han inte orkade så lade han sig ner med huvudet på min hand. Jag klappade honom på tassen med ena fingret som jag brukar göra ibland och då greppade han mitt finger försiktigt med klorna och höll kvar där tills allt var slut.
Nu är han borta, efter tio år tillsammans så finns han inte mer, och det gör mig så ont. Men äntligen är han fri från smärta och äntligen är han tillbaka hos sin bror. Han fattas mig men jag vet att detta var det enda rätta, hur ont det än gör så hade jag inte kunnat fatta något annat beslut på goda grunder.
Det spelar ingen roll hur många gånger man fattar osjälviska beslut, de blir aldrig lättare att fatta, det gör alltid lika ont.. </3 :'(
 
Jag älskar dig och kommer minnas dig för alltid lille "Simi-cat". Saknar dig mer än du tror min älskade "svartskalle"!
 
R.I.P Arsim! <3 <3 <3 <3

Så underbart & så frustrerande.

Publicerad 2013-09-11 15:21:00 i Allmänt,

Ja det är just så läget är i mitt liv just nu. Både underbart å ena sidan och frustrerande å andra sidan.

Igår hade vi juridik, mycket av den varan vilket inte är så konstigt med tanke på vilken utbildning jag går, vi hade även IT-verktyg. Ja där ska vi lära oss hur man hanterar Microsoft Office paketet, ni vet, Word, Power Point, Excel och sådant. Kanske låter som en barnlek men, nej, det är mycket att lära sig. Word t ex har blivit så mycket mer komplicerat sedan jag använde det senast, typ 95. Idag hade vi sedan kommunikation, det är riktigt kul, vi lämnade in vår första inlämningsuppgift, av någon anledning lade läraren min ensam under sin kalender istället för i höge med de andra. Jag undrade givetvis varför, jag hade gärna låtit min ligga "i högen", men endast han vet varför han gjorde så. Vi fick även "med oss" vår andra uppgift i ämnet, att förbereda en muntlig gruppresentation där vi i grupper om tre skall välja ett ämne och sedan prata tre minuter var om detta. Kommer bli riktigt intressant tror jag. =)

Så, detta är då den underbara delen av mitt liv, tillsammans med mitt privatliv såklart, ;)

Om man ska prata om den frustrerande delen av mitt liv då, vad kan det vara, jo men jobbet såklart. Från början så är det ganska svårt att kombinera heltidsstudier med deltidsarbete, vilket alla som provat på det vet, men för utom detta så är det rent omöjligt att komma överens om ett smidigt upplägg med min arbetsgivare. De skickar ut information om att det finns lediga pass dag och kväll, att de inte klarar av att fylla behovet trots en stor "pool" av anställda men när jag då försöker kontakta dem för att boka in mig så får jag svaret,nej, det är full då. Jaha, men nyss kunde ni inte fylla behovet så what's up? Sluta terrorisera mig med massa information om att det finns massa lediga pass både dagar och kvällar om det inte finns det är min åsikt. Jag vill och behöver verkligen få det att fungera med något sorts extrajobb vid sidan av studierna men det är så frustrerande när det håller på så här. Först kommer givetvis studierna, jag måste lägga hundra procent energi på dem, så är det bara. Sen kan man alltid frambringa lite extra energi till att jobba men det måste finnas någon gräns för hur energi tömmande det får vara att försöka få jobbet att gå ihop med skolan.
Enligt min åsikt så har de enorma problem med organisationen på det företaget och de borde verkligen tänka om. Istället för att envisas med dag och kvällspass och snurra runt med dagkompetens och så vidare borde de göra det möjligt att boka in sig timmar. Idag kan jag jobba mellan 8-12, så kan jag boka in mig mellan 8-12, eller en annan dag kanske jag kan jobba mellan 14-19 då kan jag boka de tiderna istället. De skryter med att det är ett perfekt extra jobb att ha vid sidan av studierna men det är det inte, arbetstiderna är alldeles för stela för det. Visst, vill man lägga 75% energi på studierna och resten på att jobba så går det men studerar man på heltid behöver man möjlighet till lite flexibilitet och det finns det inte mycket på det företaget tyvärr.

Men men, nog om det, jag ska försöka få in lite jobb här och där, försöka få ekonomin att rulla på en rak linje och njuta av att studera på en otroligt intressant utbildning där jag får lära mig massor med nya saker och samtidigt lära känna fantastiskt många nya trevliga människor.

Är du rädd om den, låna inte ut den!

Publicerad 2013-09-09 16:36:53 i Allmänt,

Idag var det juridik på schemat som vanligt, vi gick igenom arbetsmetoder och olika typexempel på fall inom olika rättsområden. Det är riktigt spännande och intressant detta, nu börjar man dessutom få en aning om vad i hela friden läraren pratar om. ;)

Innan vi hade juridik genomgången så var två tidigare studenter och hälsade på, de berättade om hur de upplevt utbildningen, LIA:n och vad du nu utförde för olika arbetsuppgifter. Vi fick chansen att ställa frågor till dem vilket var väldigt intressant, dock var det kanske lite för mycket frågor om lönen för min smak.
Om man dock bortsåg från lönefrågorna så tycker jag att det var väldigt intressant att höra deras perspektiv på det hela, en av dem gick ut i våras och den andra gick ut våren 2012, båda har arbete och trivs med sina jobb. Känns bra! Vi fick även lite input på vad man bör tänka på nu i början av utbildningen och vad som är viktigt att tänka på inför tentorna.

Efter skolan tog jag en sväng förbi Gina Tricot och köpte mig en ny skjorta, en som faktiskt går att knäppa över bysten utan att jag behöver oroa mig för att skadeskjuta någon stackars sate med en knapp. Kan inte för mitt liv förstå varför de flesta skjortorna bli större på längden och i ärmarna när man går upp en storlek men inte får mer tyg över bysten. Helt vansinnigt enligt mig!

När jag väl kom hem så sprang jag in på Data Nova nere på knuten och frågade vad det skulle kosta att fixa min minilaptop som jag lånade ut till min s.k syster när hon skulle till Sthlm och fira sin 30 årsdag om jag inte minns fel. Jag berättade vad datorn "sa" var fel och fick svaret att om det bara är NTLDR filen som saknas och inget annat gömmer sig bakom så kostar det "bara" 750.- att laga datorn, om det är något annat som "gömmer" sig bakom den saknade filen som är orsak till att den filen saknas så tillkommer 300:- i backup avgift för att rädda alla mina dokument och liknande plus ev. avgifter för att "reparera" felen som gömmer sig bakom.
Så vad kom jag till för slutsats då, jo, är du rädd om en viss pryl (och din plånbok) låna inte ut den till någon oavsett hur mycket du litar på att denna person tar hand om din, i detta fallet dator, pryl. Jag lånade ut en dator, jag ca 6 månader tidigare köpt för över 4000:-, till min syster som hade den i tre dagar och fick tillbaka den obrukbar, detta kommer nu kosta MIG minst 750:- för den fungerade ju när hon stängde av den men inte när jag startade upp den efter att ha fått den tillbaka. Tack för den du!
Mindre kul kan jag lova så det var definitivt sista gången jag lånade ut något till någon.

Nu sitter jag här hemma och ber till "gud" att det bara är NTLDR filen som saknas så att jag får tillbaka min minilaptop hel, med alla filer kvar/intakta och utan högre kostnad än 750:-

Så än en gång, hur mycket personen än bedyrar att den skall vara försiktig med din "pryl" låna inte ut den om du är rädd om den! Gör inte om samma misstag som jag gjorde, jag trodde jag kunde lita på min egen syster men inte då!

Skönt med helg!

Publicerad 2013-09-08 16:13:20 i Allmänt,

Ja då var det söndag igen då.
 
I morgon är det slut på vilan och dags att sätta igång hjärnan på fullt ös igen. Veckan börjar med lite juridik, inte helt fel, tycker det är intressant med juridik. =)
 
I helgen har jag hunnit med massor känns det som, igår tog vi sovmorgon, sen åt vi frukost och tog en långpromenad med Buffy. Efter det drack vi lite kaffe, skrev inköpslista och gjorde oss i ordninginnan vi gav oss iväg till Liseberg! =)
 
På Liseberg var det FULLT med folk. Det var längesedan jag såg så mycket folk där. Tror det var djuren som lockade dit folk, eller kan det ha varit solen? ;)
I alla fall fanns det mycket smått och gott man kunde titta på, massa sylt, skålar, korgar och fina handdukar mm. Jag köpte Francescas julklapp och en gästhandduk till oss. 
 
 
Så här ser handduken ut, julklappen får vara anonym för man vet aldrig vem som läser min blogg. ;)
 
På Liseberg fanns även en helt underbar del med massa söta djur uppställda. Det fanns hönor, kossor, ponnyridning, getter och ALPACKOR! Så rackarns söta, jag ville köpa med mig en hem men kom fram till att jag inte hade 10.000:- i kontanter och att det troligen inte skulle vara så populärt hos grannarna om man byggde upp ett litet stall till den på balkongen. =P Men mitt hjärta smälte när jag såg den, och de gick alla omkring och gav i från sig små söta ljud. Vansinnigt gosvänliga såg de ut.
 
 
Jag menar, vem vill inte ha den här sötnosen att kramas med?
 
 
Helt otroligt söt var den lille rackaren. Men som sagt, kanske inte riktigt läge att köpa en sån just nu. =(
 
Efter Liseberg gjorde vi något mycket tråkigare, vi åkte iväg och storhandlade, inte kul alls och alltid dyrt!
Men vi kom hem men tre kassar mat, en ryggsäck och några små påsar rotfrukter som inte fick plats utan bars vid sidan om.
Resten av kvällen tyckte vi att vi hade förtjänat att ta det lugnt så vi kollade på The Hangover, helt okay film måste jag säga men jag är glad att jag inte lade pengar på att se den på bio. Riktigt så tokbra var den inte.
 
Idag passade vi också på att ta lite sovmorgon, man måste ju vila upp sig ordentligt inför veckan som kommer. Klockan var närmare halv 11 när vi tassade upp ur sängen, jag tog ut Buffy och Jimmy fixade frukosten. Helt ok arrangemang tycker jag. När vi ätit frukost och druckit morgonkaffet så bytte vi om till träningskläder och gick ner till gymmet där jag körde lite uppvärmning på löpbandet och sedan körde jag squat övningar för benen, lite tyngdlyftning för armarna och abdominal crunch för magen. Här ska det jobbas hårt på just de specifika områdena under hösten så att det blir lite mer ordning på mig.
 
Efter gymmet tog vi en långpromenad med Buffy, vi gick ner till hundrastgården och hoppades att det skulle komma någon liten söt/rolig vovve som Buffy kunde leka med, men nej.. =/
Så vi gick därifrån igen efter en stund och tog promenaden hem genom Krokängsparken, Buffy var allt bra glad iaf så det var skönt att se. Min lille pensionär njuter av livet. =)
 
Väl hemma så var det F1 och Jimmy fastnade vid den, tydligen körde de på Monza banan i Italien. Webber som Jimmy "håller" på han blev krockad i början av racet så han hade ingen möjlighet att vinna utan kom in på tredjeplats. 
 
Mer än så har inte hänt i helgen så vill ni veta mer får ni läsa nästa gång jag skriver, förhoppningsvis imorgon men jag lovar inget. ;)
 
Hoppas ni haft en underbar helg och att det sista av den blir lika fantastiskt!
<3 <3 <3
 

Kommunikation, Juridik, studiebesök och pizzahome.se. =)

Publicerad 2013-09-06 21:27:26 i Allmänt,

Ja nu är det fredag, och jag säger förlåt till er som kikat in på bloggen under veckan bara för att hitta "inget". Är väl medveten om att jag lovade att försöka bli bättre på att skriva här nu igen och jag menade det verkligen, men det har varit MYCKET nu denna veckan! Här kommer det iaf! =)
 
Dag 1: Måndag morgon, jag går upp strax efter älsklingen som ska till jobbet, jag ska inte vara på skolan fören klockan 14:00 så jag tyckte jag kunde sova lite extra. ;)
Vi åt frukost, han frågade mig om jag var nervös och jag bara skrattade. Klart som attans jag är! Det är upprop på min nya utbildning som jag haft nedräkning till i säkert 60 dagar minst. 
Jag gick omkring hela förmiddagen och var superpirrig, som man alltid är när det är något nytt och spännande på gång i livet. Väl på skolan så börjar vi prata några av oss som har blivit antagna och givetvis är där tidigt. Vi står och diskuterar hur det känns och vad vi tror ska hända under uppropet. Sedan öppnas dörren till salen, vi blir insläppta och det första man ser är ett bord med kanellängd och kaffe, jag älskar redan det här stället. ;oP
 
Lärarna presenterar sig, vi får presentera oss själva lite kort och sedan går de igenom lite hur upplägget av vår utbildning kommer se ut ungefär. Vi får även veta att priset för att köpa lagboken genom skolan bara är 720:- istället för 1095:- och det är ju en fullständigt underbar sak att få höra. =)
 
När jag var klar på uppropet så var det dags att åka iväg till jobbet, vilket fick mig att tänka på något som rektorn sa på uppropet, "det är säkert någon som funderar på om man kan jobba deltid och läsa denna utbildning samtidigt, man kan men gör det inte!", lite jobbigt eftersom det är ett måste att jobba deltid som student idag. =/
Så jag pallrar mig iväg till jobbet och terroriserar lite folk om deras "förmögenheter" innan jag trött som få trallade hem för att sova.
 
Dag 2: Tisdag morgon, Jimmy går upp och duschar innan jobbet, kommer och klappar mig på axeln, frågar mig om jag ska göra honom sällskap vid frukosten eller sova vidare. Trött som attans tittar jag på honom och säger, jag ska jobba ikväll och upp tidigt till skola imorgon så jag sover nog gärna en stund till. Han kysser mig och säger sov gott. Sover vidare till kl 08:30 när Buffy tycker att det är dags för en lite promenad, skönt med sovmorgon! =)
Promenerar Buffy, sätter mig i soffan och klurar på hur jag ska boka upp mig på jobbet veckan som kommer och softar lite med något avsnitt Suits. Sedan äter jag lunch, thai green curry kycklingwok om jag inte minns fel. Efter det är det dags att ta en långpromenad med Buffy innan det blivit dags att pysa iväg till jobbet. På jobbet får jag veta att det blir bilar dagen till ära, skönt på ett sätt, det går bra på rutin. 
Sitter på jobbet och läser Avtalsrätt - En introduktion mellan samtalen och kollegan bredvid mig ser att jag är inne i boken, inser att det är kurslitteratur men tycker ändå att det är passande att varje gång jag läser i boken ställa frågor om vad jag läser, om det är en grundkurs, om det är intressant, om det är mycket att lära sig, om det är svårt.. Mina extremt korta svar blev, Paralega, nej, högskoleutbildning, ja, ja och ja speciellt när någon ställer massa frågor när jag sitter och läser min kurslitteratur. =P
Trots allt tar arbetspasset slut, någon minut senare än normalt eftersom jag fick en intervju en minut i nio.  Jag sticker ut från jobbet, hoppar på bussen hem och tänker, Yes, inget mer jobb fören nästa torsdag!
 
Dag 3: Onsdag morgon, så dödens trött att det inte är sant, men idag har jag min första lektion!! Woohoo!!
Samma rutin som alltid, upp, ut med Buffy, äta frukost, fixa i ordning mig, dricka kaffe och jaga iväg till bussen. Skolan börjar klockan 09:00, Kommunikation är ämnet för dagen, vad ska hända då?
Detta är vad jag vet, läraren heter Brian, är amerikan och pratar lite lustig men bra svenska, vi ska lära oss att kommunicera, "agera" och lära oss 34 namn. Jag som är så bra på namn.. X-)
Lektionen börjar med att vi hälsar på läraren, går igenom en liten snabb introduktion och sen får vi skjuta undan bord och stolar innan vi tar rast. Jaha, vad ska hända sen då?
När rasten är slut så ger han oss en lapp där det står "Find someone who..." Japp, lära känna övningar.. Vi fick göra den och sen fick vi sätta oss i en cirkel och köra "namn-leken" Jag satt i början av cirkeln, (sån tur!!),  så jag behövde bara komma ihåg namnen, Natasha, Cintia, Sandra, Eleonor, Raymonda, Venus, Marie-Louise, Johannes och sen säga mitt eget. Pierre där emot tyckte jag synd om, han var sist i cirkeln. ^-^
 
Efter lekarna var det dags för en genomgång av kommunikationsprocessen, detta gjorde han genom att visa ett bildspel och prata på om hur man kommunicerar och så vidare. Dagen tog slut klockan 12:00, ganska skönt eftersom jag var trött efter jobbet kvällen innan. Tog det relativt lugnt på onsdagen efter skolan, tyckte jag gjort mig förtjänt av det. ;)
 
Dag 4: Torsdag morgon, och första Juridikpasset börjar kl 08:30, Henrik, en jurist från Göteborg är lärare i introduktionskursen. Kommer även ha honom i Avtals- och Köprätt som börjar om ca två veckor. Han går igenom på ett bra sätt, tar det svåraste först så att vi ska veta att det inte kommer bli svårare än då. Fick en genom gång av hur en lag blir till, vilken ordning lagarna finns och så vidare. Han togäven upp egna fall som exempel när han förklarade vissa saker, ställde frågor till oss och berättade även om domstolssystemet. Man tänker inte alls på att det är så många olika domstolar häri Sverige. De man tänker på oftast, iaf jag, är Tingsrätten, Hovrätten och Högsta domstolen. Men det finns ju några fler än så. Man han Förvaltningsdomstolen, Kammarrätten, Högsta Förvaltningsdomstolen, Migrationsdomstolen mfl.
Efter 6 timmars Juridik var det dags att gå hem, man var bra trött i huvudet vid detta laget kan jag lova! Men det var både roligt och intressant. Med mig hem hade jag mitt senaste nyförvärv från kurslitteraturlistan, Sveriges Rikes Lag, för alla som undrar så är den JÄTTETUNG!! På köpet när man beställde boken fick man även en väska, enda "felet" med den var att det står SVERIGES RIKES LAG på ena sidan.
 
Väl hemma så passade jag på att ta en lång promenad med Buffy, möta upp Jimmy när han kom från jobbet och när vi kom hem och hade ätit så tog vi en sväng iväg till affären. Efter affären bar det av raka vägen till P&T för ett tränings pass. Jag körde ett kort konditionspass samt mage och ben övningar. Magen tog jag på maskinen Abdominal crunch, körde 5 gånger 50 upprepningar med 20 KG i vikt, jobbigt värre!! För benen körde jag istället Squat-övningar, alltså i detta fallet att hålla en skivstång mot övre delen av bröstet och ta mig ner/upp i hukande ställning samt även framfall också detta hållandes skivstången fast mot axlarna bakom nacken istället. Det bästa med träningen var nog att bruset som uppstått i huvudet efter 6 timmars juridik helt försvann. =)
Efter gymmet, duschen och en promenad med Buffy var det äntligen dags att sova igen!
 
Dag 5: Fredag morgon, Juridik på schemat idag igen! =D
Började med 2½ timmes genomgång av bland annat civilprocesser och brottsmålsprocess. Hur dessa är uppbyggda, vad som är skillnader och likheter. Gick igenom lite mer om domstolar, rättegångssalar, nämndemän, kärande och svarande, målsägande och tilltalad mm. Ännu mer information i en för veckan överhettad hjärna. ;oP
Helt underbart nog fick vi kortare lektion än vad som stod på schemat för att vi skulle hinna äta lunch innan vi skulle iväg på nästa grej, ett studiebesök.
 
Tog då sällskap med Leila och Alexandra till Nordstan där vi satte oss på Slimfood och åt lunch, trevligt att sitta och prata över en bit mat med "likasinnade", vi samtalade om skolan, fritid, resor, barn,djur och så vidare. När vi var mätta och glada så tog vi oss till Drottningtorget och hoppade på spårvagnen till Södra Ullevi, där ifrån gick vi till Tingsrätten som var målet för vårt studiebesök.
Döm om min förvåning när jag går in genom dörren och får ta av mig jackan, lämna över min väska, fick se en människa gå igenom alla fack, skaka min vattenflaska, öppna den, lukta på den sätta på korken och sedan blev jag skickad genom en metalldetektor och den tjöt!!!!! NEEEEEEJ!! Det visade sig att det bara var mina skor. *haha*
 
Sen fick vi träffa en notarie och som jag förstod det 2 st domstolssekreterare. Dessa gick igenom lite om hur deras (ett av våra möjliga) jobb var upplagt. Vi fick kolla hur det såg ut på vår potentiella arbetsplats, blev visade hur deras filsystem såg ut, vi fick fika bestående av kaffe och bulle och sen fick vi en lite introduktion gällande exakt vilka arbetsuppgifter som man hade som sekreterare. De svarade på våra frågor och alla höll sig inom ramarna för bra frågor att ställa, tills precis innan vi skulle sluta för dagen då kom den frågan man absolut inte ska ställa! "Får jag fråga ensak? Vad är det för typ av yrkesroll vi sedan kan söka när vi är klara och vad tjänar man?" Det blev dödstyst i hela rummet.. Sedan förklarade hon att, jo men det är ju rollen som domstolssekreterare ni kan söka när ni är färdigutbildade. Inget om lönen utan där avslutades det. Varför måste folk alltid vara så dumma!! Ingen vill ha någon som frågar "Vad kan jag tjäna på att jobba här?" De vill ha någon som säger, "oh detta vill jag jobba med, det låter intressant och utvecklande!" Så var skoldagen och veckan slut.
 
Väl hemma tog vi en sväng till affären igen, måste ha färskt bröd imorgon till frukost. Sen gick vi hem och beställde pizza på pizzahome.se. De snikna rackarna tig fem kronor i avgift för att man betalade med kort på nätet! =@ Är inte helt övertygad om att det faktiskt är tillåtet. Not to self, kolla upp det. Bara för att. ;)
Vi beställde från Sannergårdens Pizzeria och jag måste säga att det var GOTT!!!
Kollade på Get The Gringo när vi åt, fasen att man aldrig upphör att förvånas över Mel Gibsson, han är så grym. Riktigt rolig och intressant film, klart värd att se på!
 
Nu hoppas jag att jag gottgjort faktumet att jag inte skrivit på hela veckan för nu är jag trött. Dags för en promenad med Buffy och hjärtat innan man intar sängen och njuter av en god natts sömn samt lite sovmorgon i morgon.
Ha en trevlig helg alla och sov gott med! <3 <3

Men, nej, JAG ÄR INTE NERVÖS!!!

Publicerad 2013-09-02 10:21:15 i Allmänt,

Ja, så var nedräkningen nere på timmarna då, jag sitter här i soffan med datorn i mitt knä och funderar på vad med ett upprop som är så himla skrämmande..
Alltså inte skrämmande som en skräckfilm eller folk som helt random får för sig att massmörda folk bara för att de anser att världen spårat ur, mer som en bergochdalbana. Den där pirriga känslan när man är på väg upp för till exempel första backen i Balder och vet att precis runt kröken så kommer en backe med 70 graders lutning och du har inget annat val än att åka ned för den. Eller känslan du har när du ska på en första dejt, står där på vald mötesplats och ser personen du ska träffa komma mot dig.
Idag är det dags för första skoldagen, men det är egentligen ingen skola idag, det är uppropet där man gör klart att man verkligen tänker gå den här utbildningen. Kommer man inte idag så förlorar man sin plats, jag tänker givetvis gå för jag vill ha min plats.
 
Men åter igen, vad är det som gör att jag är så otroligt pirrig? 
Det är inte direkt så att jag måste göra ett prov idag,jag behöver inte bevisa vad jag kan eller att jag förtjänar min plats, jag har redan visat vad jag går för och förtjänat min plats. Men ändå har jag miljoner fjärilar i magen...
Vad gör fjärilarna där?
Det är ett upprop, inga lektioner, inga prov, vad är det som är så skrämmande?
Kan det vara att idag är dagen då jag sätter mig i vagnen, spänner fast bältet, drar ner bygeln och påbörjar min resa genom en tvåårig bergochdalbana? Kan det vara förväntningarna på vad som komma skall som gör att jag är så nervös och pirrig trots att det bara är ett upprop idag?
 
Ja man kan nog jämföra det med en bergochdalbana, jag vet att detta är början på en resa som jag samlat mod till att påbörja länge. Jag har, som ett barn, väntat på att ha rätt "längd", jag har letat efter rätt "nöjespark", kämpat mig fram i "kön". När jag haft "åkattraktionen" i sikte så har jag räknat "besökarna" som står mellan mig och "åkturen" tills jag äntligen får komma fram, sätta mig i vagnen, knäppa fast bältet, dra ner bygeln och börja rulla ut från "stationen". Idag kl 14 börjar min åktur och jag är vansinnigt pirrig, som man alltid är första gången man ska åka en ny åkattraktion. Kanske har jag gjort er helt förvirrade eller så har jag lyckats förklara precis hur jag känner mig idag inför uppropet på Juridisk assistent - Paralegal utbildningen. It's going to be a ride to remember!  =D
 
 

EN dag kvar!!

Publicerad 2013-09-01 12:25:52 i Allmänt,

Idag är det söndag, vädret är lite förvirrat, solen skiner och det regnar om vart annat. Jag vaknade kl 08:55 och trodde att det var måndag. Blev nästan lite förskräckt där ett tag men tog ett djupt andetag och insåg att det bara var söndag. 
 
Nu sitter jag här och tänker på att det faktiskt är höst. Många tydliga tecken på detta har man sett. Temperaturskillnaden från dag till natt, gula löv som faller från träden, kalla vindar som "tjuter" utanför fönstret och imorgon är det skolstart! 
En barndomsvän frågade mig nyss om jag var lika nervös/pirrig som hon inför morgondagen. Vi ska börja olika utbildningar på varsitt håll i landet men jo, jag är otroligt pirrig inför morgondagen precis som hon. Har planerat vad jag ska ha på mig, köpt nya kläder och skor, beställt en ny jacka (får se om den passar), köpt böcker, fixat i ordning frisyren, kollat schemat en miljon gånger och börjat kika lite i mina juridikböcker. Tydliga tecken på att jag är pirrig. Kommer förmodligen ha svårt att somna ikväll eftersom tankarna redan går på högvarv men planen är att köra ett stenhårt träningspass vid 18-19 tiden ikväll så att jag är helt slut när det är dags att lägga sig.
 
Jag har under veckan som gått hunnit fundera på om jag tagit mig vatten över huvudet när jag sökt till högskolan och en utbildning inom juridik men kommit fram till att jag faktiskt måste sluta tvivla på mig själv. Jag är bättre än jag ger mig själv credit för och jag måste tänka på detta. Jag vet att detta är den rätta utbildningen för mig men pirrig är jag. Min nedräkning är på sista dagen och det känns både helt absurt och helt underbart. Jag har hunnit vila upp mig under denna veckan som vi varit lediga och känner mig fit for fight och redo att ta tag i två års studier.
Helst hade jag nog sett att jag redan varit igång med utbildningen men den som väntar på något gott sägs det ju..
Första två veckorna är det mycket "introduktion" i juridiken, träff med tidigare studenter och sedan kör det igång hårt, första tentan verkar bli i mitten av oktober och andra redan i slutet av november så det blir mycket hårt arbete framöver. 
 
Min nedräkning började den 19:e juni och idag är sista dagen på den, känns otroligt spännande men samtidigt lite sorgligt. ;) Det är alltid trevligt att ha någonting att vara förväntansfull över, något att se fram emot, räkna ned till. Men dagarna flyger fram och alla nedräkningar når såsmåningom sitt slut, så även denna. Idag är det den 1:e september och jag har små men många fjärilar i min mage. ;)
 
Ska försöka hålla igång min blogg lite bättre nu i höst igen, vet att jag varit dålig på att skriva det senaste men har inte haft rätt inspiration direkt. Kommer dock ha många intryck att dela med mig av nu i och med skolan skulle jag tro så då får jag försöka hålla er uppdaterade så gott det går, ni som nu vill läsa alltså. =P
 
Ha en helt underbar söndag gott folk och lycka till imorgon alla ni som precis som jag har skolstart imorgon! =)
<3 <3 <3
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela