unclouded.blogg.se

Ur mitt perspektiv..

Vecka två på VCC

Publicerad 2014-05-06 18:46:22 i To be Paralegal.,

"You never were famous for your ability to wait patiently, and you're not about to change that now. You may, however, want to try it for a few minutes." Så här sa mitt horoskop idag och jag får väl erkänna att det är otroligt sant. Och det senaste har jag verkligen fått mitt tålamod prövat.
 
Igår kom jag till min LIA och tänkte, ja nu är så gott som alla på avdelningen i Ryssland (så även min handledare), kvar på vår våning är Corporate Compliance och två assistenter förutom mig. Min handledare sa att hon hade ordnat med arbetsuppgifter åt mig till veckan så jag hade höga förhoppningar om att äntligen få något att göra på min LIA. Men dagen började med att jag fick ringa IT-support för att mitt lösenord inte fungerade, sen insåg vi att jag inte blivit tilldelad access till de program jag behövde för att kunna göra de uppgifter min handledare lämnat till mig så där satt jag och gjorde ingenting nästan hela dagen. Fick ringa och förboka en taxi och korrigera en powerpoint presentation (uppgifter som ena assistenten egentligen skulle gjort) sen fick jag gå hem.
 
Assistenterna som skickat både mail och SMS till min handledare hoppades att jag skulle ha access till de program jag behövde när jag kom idag på morgonen men så vart inte fallet. Sara (min handledare) hade inte ens svarat på det som de skickat. Fram till kl 10:30 satt jag helt sysslolös och sen efter ytterligare ett SMS till Sara, där de bad henne ge mig access eller skicka sina uppgifter fick jag låna hennes inlogg så att jag äntligen kunde börja jobba. Resten av dagen satt jag och loggade om massa filer som skulle från mellanarkivet till centralarkivet och tiden gick otroligt fort. När jag väl gick hem vart jag glad över att äntligen gjort en dag där jag hållt mig sysselsatt mer än fem minuter.
 
Imorgon när jag kommer till jobbet så kan jag sätta igång så fort jag kommer istället för att försöka vänta tålmodigt, det kommer kännas underbart! :-D
När Sara väl kommer tillbaka från Ryssland hoppas jag dessutom på att få vara med lite mer och lära mig hennes dagliga arbete så att jag får lära mig hur det är att vara Paralegal på VCC. Det är trots allt därför jag är där! 
 
Jag vill lära mig så mycket jag bara kan om så mycket som jag bara hinner med på de nio veckor jag är där. En vacker dag ska jag ut i arbetslivet och stå på mina egna Paralegal ben och så måste jag ha en liten grund att stå på. Men än så länge är jag Paralegal-trainee och det ska jag försöka få ut så mycket som möjligt utav.
 
 
 
 

Fredag, LIA, Maj och bästisar!

Publicerad 2014-05-02 10:34:56 i Allmänt,

Idag är det fredag! Jag gillar fredagar, de är så positiva på något sätt. Idag var jag dessutom ledig från LIA:n, vilket på något sätt är lite skönt eftersom jag de dagar jag varit där denna veckan inte haft särskilt mycket att göra. Tror inte riktigt att de vet vad LIA är på Volvo, i alla fall verkar de inte ha förstått att det är meningen att jag skall LÄRA mig det som deras nuvarande paralegal gör. Som det verkar får jag sitta i deras arkiv och göra sådant hon inte vill göra. Det är alltså mer en praktikplats än lärande i arbete. Ja hittills är jag faktiskt besviken på platsen. :-/

Men en annan sak som jag inte är besviken på är att det är Maj! Är det något jag gillar så är det Maj, det är fint väder, allt blommar ut och mycket röda dagar. ;) Jag får massa sommarkänslor när det blir Maj, jag vet inte varför men kanske beror det på att solen visar sig mer, att allt börjar bli grönt och att Juni snart är här. :D

Det bästa av allt som händer idag vet ni vad det är?
JAG VET! Min bästaste, bästa bästis kommer till Göteborg och hälsar på! EN HEL HELG! :-D Åh vi ska hitta på så mycket bus!
Bästisar är så bra, de är roliga, lätta att umgås med och man vet alltid vart man har personen i fråga. Min bästis, Pernilla, och jag vi kan skratta åt absolut ingenting i evigheter. Det är en så skön känsla!

Nu i helgen ska vi hitta på massa roliga saker!
Hon kommer kl 19 ikväll, då ska jag möta henne vid tåget, sen ska vi ta båten hem till mig. Därefter ska vi gå ut och äta, bara vi kommer på vart vi vill äta någonstans. Sen ska vi prata massor och skratta ännu mer! ;o)
Imorgon ska vi gå på Liseberg, om det inte är dåligt väder för då tar vi det på söndag istället. På Liseberg ska vi, gissa vad, ÅKA HELIX!!! :D Som vi har väntat på att den ska bli klar och allt skulle klaffa så vi kan åka den! Kanske att vi åker något annat med men det får vi se. ;)

Den dagen vi inte ska till Liseberg så tänkte jag att vi skulle åka till Frölunda Torg, finns många roliga affärer där och det tar bara 15 min att åka dit med bussen. Japp, japp! Jättekul ska vi ha! Sen kommer vi promenera lilla pälsbollsprinsen Buffy och så klart. Men jag förstår bara inte varför tiden måste gå så långsamt nu när jag väntar på att hon ska komma. När hon är här går tiden JÄTTEFORT! :-O

Kanske att jag skulle ta och dammsuga lite, jag menar, städar man brukar ju tiden springa iväg! Jo, så får det bli!

Ha en underbar fredag alla goingar!
:-*

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela