unclouded.blogg.se

Ur mitt perspektiv..

Moment 22

Publicerad 2015-05-06 16:17:00 i To be Paralegal.,

Under snart två års tid har jag utbildat mig till Juridisk assistent - Paralegal en yrkeshögskoleutbildning som när jag sökte till den lovade att 9/10 får jobb direkt efter utbildningen.

Jag har under min utbildning presterat på topp och kan med stolthet säga att jag har riktigt bra betyg och känner mig redo att ge mig ut i arbetslivet inom detta för mig nya yrke.

Om två och en halv vecka tar jag min examen, något som jag både ser fram emot och fasar för. Sedan februari har jag nämligen sökt alla jobb jag kunnat hitta inom yrket och även skickat ett antal spontanansökningar. Min förhoppning var att om jag började söka jobb i tid så skulle jag hinna få ett jobb innan min examen så att jag sedan slapp stå där med en högskoleexamen och ändå lika hopplöst arbetslös som innan.

Kanske var det så att jag trots allt inte började söka tidigt nog?
Kanske är jag den 1/10 som inte får något jobb?
Kanske är hela den svenska arbetsmarknaden ett stor förbaskat MOMENT 22!?

Alla jobb jag har sökt har jag nämligen fått svaret, du är en jätte duktig tjej, ambitiös, intelligent och verkligen en toppkandidat för tjänsten, MEN, vi valde ändå att anställa någon som har några års erfarenhet. Jaha, det var tråkigt! Jag har sökt tillsvidare tjänster, vikariat, visstidsanställningar och alla säger samma sak.

Så, om jag är nyutbildad inom ett yrke, jag är en toppkandidat och allt detta men mina 22 veckors erfarenhet är inte tillräckligt. Om jag aldrig får chansen att jobba inom yrket, HUR ska jag då få någon erfarenhet? ALLVARLIGT, kan någon förklara detta för mig?
Hur kan man skapa ett sådant moment 22 på arbetsmarknaden?

Varför kan det aldrig räcka med att ha utbildningen, viljan att lära och hungern att ta sig an nya utmaningar?

Så om två och en halv vecka så kommer jag sitta här med min utbildning, mina studieskulder och vara precis lika förbaskat arbetslös som innan eftersom det fortfarande finns folk, med eller utan utbildning, som har mer erfarenhet än mig. Ja men det känns ju fantastiskt! Jag är SÅ glad att jag till slut tog mitt förnuft till fånga och utbildade mig som så många sagt att jag måste göra om jag någonsin vill ha ett fast jobb.

Man behöver jobb för att få erfarenhet och flera års erfarenhet för att få ett jobb och för att få flera års erfarenhet behöver man få ett jobb som man måste ha flera års erfarenhet för att få.. Ja, just det! Good luck with that!

Moment 22 är vad det är!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela