unclouded.blogg.se

Ur mitt perspektiv..

Serviceminded, betyder det något för de som jobbar inom serviceyrken eller ej?

Publicerad 2012-11-06 17:22:46 i Allmänt,

En sak jag faktiskt har funderat på är ordet service minded eller serviceinriktad, det ska enligt vad jag fått förklarat för mig betyda att man är tillmötesgående, ödmjuk, hjälpsam, lyhörd, förstående och uppmärksam vilket ju låter helt förträffligt.
 
Om vi då går ut i verkligheten, vi kan börja med att kliva på en buss och senariot ser ut så här: Regnet öser ner ute, hållplatsen är full med folk som ska med bussen som närmar sig. Bussen har 3 dörrar och innanför varje dörr sitter en kortläsare så man kan betala för sin resa, bussen stannar vid hållplatsen, folk flockas för att ta sig in i bussen innan de blir helt dränkta och chauffören öppnar 1 (!!!) dörr av 3. Då är man service minded!
 
I senario #2 testar vi att kliva av bussen men här delar vi upp senariot i 2a och 2b.
Senario 2a: Sittandes i en halvfull buss som tycks köra rally på hisingens gator finner vi 2 st något äldre människor, dessa signalerar att de skall kliva av på nästkommande hållplats genom att trycka på stoppknappen men sitter kvar på sina platser för att inte falla när busschauffören framför fordonet likt en biltjuv på en rallybana.
När bussen stannat på hållplatsen reser de sig upp och går mot de bakre dörrarna som är de närmsta, dörrarna öppnas och kvinnan går av bussen men blir nästan klämd i dörrarna när busschauffören beslutar att 5 sekunder är mer än tillräckligt med tid för att 2 st passagerare skall hinna av och stänger dörrarna. Kvinnan som precis klarar sig från att bli klämd slår på dörrarna och trycker på öppna knappen för att chauffören skall öppna dem och släppa av hennes make också och mannen på insidan ropar till chauffören och ber honom öppna dörren eftersom även han skall av bussen. Busschauffören ignorerar honom fullständigt och kör vidare. Mannen tar sig fram genom bussen och säger till chauffören att stanna och släppa av honom var på chauffören svarar att han skall hålla käft och kliva av på nästkommande hållplats. Mannen får alltså en 5-10 min promenad tillbaka pga att chauffören inte brydde sig om att kolla så att alla passagerare gått av innan han stängde dörrarna. Ja det är tydligen också att vara service minded!
 
Senario 2b: Jag åker buss med min lille hund, trycker på stoppknappen för att signalera att vi skall kliva av och reser mig upp i god tid före hållplatsen, detta var någon dag efter ovanstående scenario. Bussen stannar på hållplatsen och öppnar dörrarna, jag låter Buffy gå före mig ner för trapporna och ut genom dörren men följer ändå ganska tätt efter. När Buffy är av bussen och jag halvvägs så stänger chauffören dörren varpå jag fick kasta mig av bussen, för att Buffy inte skulle släpas efter bussen till nästa hållplats, och blev själv nästan klämd i dörren. Busschauffören kör lugnt vidare och jag har ett och annat mindre artig ord som flyger över mina läppar. Ja det är kanske också att vara service minded..
 
För att inte hänga upp oss på vårt kära västtrafik så tänker jag ta ett helt annat scenario som sista.
I scenario #3 är vi på vuxenutbildningen Göteborgs Stad. Jag tar en nummerlapp och kollar upp på vilket nummer som fått hjälp senast. #003 står det så fint och jag tittar ner på min lapp #019 Yeeeey! *jag väntar*
En man som får hjälp frågar om en specifik vägledare och får höra att h*n inte jobbar just nu, "men jag kan kolla när h*n är schemalagd att komma in så kan du återkomma." <-- *Service minded*
Efter att ha väntat 20 min är det min tur, jag frågar efter den vägledaren jag pratat med förra gången då jag hade några följdfrågor till det han och jag pratat om, k***an som jag talar med svarar, "han jobbar inte nu så du får prata med någon av våra andra vägledare." Jag säger då att jag helst pratar med honom då jag har följdfrågor på saker han sagt när vi pratades vid senast så om du bara kan se efter när han jobbar nästa gång kan jag gärna återkomma. "Nej, det tänker jag inte göra, det är så här att vi har "DROP IN" och man kan inte boka tid med en specifik vägledare så du får prata med någon annan!" Ja men om jag får veta när han jobbar nästa gång så kan jag "DROPPA IN" just då och prata med honom eftersom det gäller det han sa. "Nej, du får ta en nummerlapp och prata med någon av de andra vägledarna för man kan inte boka tid med en specifik vägledare!" Jag tittade på henne och sa, ja det vill till att vara service minded, eftersom du är så otroligt trevlig och tillmötesgående kan du ta din nummerlapp och stoppa- och där svalde jag resten av meningen och gick min väg.
 
Så, då till min fundering, betyder orden service minded/serviceinriktad något alls för de som jobbar inom serviceyrken eller är det helt enkelt bara ord som "låter bra"?
 
Nu sitter jag här, lite sen in med min blogg för dagen men detta är pga att jag haft ett fullt schema idag.
Först vart jag till logopeden och lärde mig andas, spännande, jag som trodde jag kunde det. ;)
 
Sedan var jag och hade min lilla dust med vuxenutbildningen, efter att jag tagit fel spårvagn eller snarare rätt spårvagn fast åt fel håll, och fått promenera över vårt vackra Göteborg i strålande sol. =)
 
Därefter hade jag lite plock hemma i Jimmys lägenhet att ta hand om eftersom det återigen är dags för visning på torsdag. Jag passade på att titta på Cesar Milan också innan det var dags att studsa på bussen för att bege mig till L.A. Resan vart för övrigt som omväxling helt incidentfri! ;oP
 
Väl i L.A ringde jag till F-kassan och frågade om jag kunde räkna med att äta denna eller nästa månad, "jo men det kan ta upp till 30 dagar innan du får pengarna och det har ju bara gått 19." Så, nästa månad alltså! X-/
När jag var klar med det samtalet kände jag mig modig nog att försöka avsluta min ansökan till Komvux så den satt jag med i nästan 1 timme, det är svårare än man tror att fylla i en sådan ansökan. Men nu är den ifylld och skickad, bara att vänta på besked. Hur var det nu, jo just det, JAG ÄLSKAR ATT VÄNTA! ;oP
 
Strax kommer min älskade Jimmy in genom dörren, borde han iaf om han inte åkt vilse, så jag ska nog runda av detta nu.
 
Ha det bra i regnet raringar! <3<3
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-09-24 20:54:54

Alla bussdörrar har inte kortläsare installerad. Bara vid dörr 1.

Svar: Okay, kanske de bussar du åker med då men inte i Göteborg för där har de en vid varje dörr!
UnClouded

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela