unclouded.blogg.se

Ur mitt perspektiv..

Ready, set, GO!

Publicerad 2013-08-23 09:57:02 i Allmänt,

Jag måste börja med att säga, SÅ UNDERBART SKÖNT VÄDER VI HAR! =D
 
Är hemma från jobbet med min fibromyalgi, mindre roligt eftersom det tar på ekonomin att var sjuk men måste man så måste man och jag vill inte börja utbildningen med att vara sjuk så då "offrade" jag jobbet istället.
Dagen idag börjades med att göra älsklingen sällskap till frukosten, sedan följde Buffy och jag med honom ett par hållplatser med bussen till Sannergården. Otroligt skönt väder att promenera i, synd bara att man ibland har sånna ryggsmärtor att man knappt kan få luft, men jag lyckades njuta lite ändå. =)
 
Gick där och tänkte på att der är fredag idag, den 23:e Augusti, vilket betyder att folk är lite extra glada eftersom de fått in lönen på kontot idag. =) 
För mig betyder denna dag både att det är lön, att jag och älsklingen snart har vår semester och att jag börjar skolan om 10 (!!!!!) dagar! =D
 
Jag vet, jag är tjatig med mina nedräkningar men jag ser fram emot att få börja något så otroligt mycket. För att inte bli tokig av min väntan har jag fixat och ordnat lite inför starten. Köpt lite nya kläder som passar till både skolan och studiebesöken, kollat in schemat så jag vet vad som väntar mig och igår tog jag mig in till student bokhandeln och inhandlade kurslitteratur för 2018:- samt klippte och blekte håret så jag är fullständigt redo att börja skolan. =)
Har visserligen Sveriges rikes lag kvar att köpa men den kan man enligt välkomstbrevet köpa via skolan till ett "förmånligt pris" så jag väntar med den lite.
 
Så hur blev allt detta då?
Jo frisyren blev awsome som alltid nu när jag hittat en härlig frisör som lyssnar på vad jag vill.
 
Ja jag blev så supernöjd somman kan bli. Tycker den blev vansinnigt snygg frisyren! =D
För att inte nämna att den ser exakt lika bra ut på morgonen när jag vaknar som den gjorde på kvällen när jag gick och lade mig. AWSOME!
 
 
Ja frisyren är jag riktigt nöjd med som sagt!
 
Kläderna ser ut ungefär så här, har dock köpt mer än en uppsättning i samma stil. =)
 
Jag bara älskar den stilen så har ni inget bra att säga, säg inget alls! =P And don't mind the demondog in the left corner. ;)
 
Kurslitteratur blev ju inhandlat igår med som sagt, det var en dyr historia och dyrare kommer det att bli när jag köper vår kära lagbok. Men för utom den behövdes lite andra böcker.
 
Tjuvkikade lite i Avtalsrätten - En introduktion, riktigt intressant läsning måste jag säga, detta kommer bli en riktig utmaning men så himla spännande! =D
Jag kan knappt förstå att jag äntligen hittat en utbildning som jag faktiskt är intresserad av, jag som haft så svårt att veta vad jag vill läsa till. Men när jag väl hittade utbildningen Juridisk assisten/Paralegal så var det den jag hela tiden återkom till trots att jag letade bland många andra, det måste varit "kärlek vid första ögonkastet" utan att jag insåg det. Nu är jag så förväntansfull att jag nästan spricker! =D
 
Men det är som sagt hela tio dagar kvar innan det är dags att börja min nya utbildning så vad ska hända då?
Jo jag tänker börja min semester med att åka och hälsa på min tini-tiny lilla mamma. Den svängen tar vi imorgon och till söndag. Tänkte passa på att ge lilla eller ska man säga stora systerdottern sin födelsedagspresent (lite sent men, bättre sent än aldrig heter det ju) och även lilla tini-tiny mor ska få sin (lite i förväg).
 
Under själva veckan har vi inte planerat in mycket men en dag ska vi gå på Liseberg, tror de har öppet torsdag-söndag, verkar vara sista helgen för sommaren så man får passa på! 
Har varit väldigt dåliga på att besöka Liseberg i år, var bara där den dagen Rascal Flatts var med på Lotta på Liseberg. Fy skäms på mig, måste bli bättre på att gå dit. :-P Men nu när det är lite ledigt så får vi allt ta en sväng dit.
 
Förra helgen måste jag ju berätta om också, då nyttjade jag min värdecheck på Funballz som jag fick i 30 års present. Om man bortser från att det blev nästan 45 minuter försenat och de INTE meddelade det förän vi kom dit 10 minuter innan vi var bokade. Men när vi väl fick köra igång var det både otroligt roligt och vääääääldigt jobbigt! Jag har fortfarande träningsvärk i mina underarmar efter det. Helt vansinnigt vad svårt det var, försökte stå upp i den där bollen men det var inte världens lättaste uppgift kan jag lova! Men roligt var det, och man kände sig lite som en hamster som sprangpå alla fyra i ett hamsterjul. ^-^
 
Lite bilder kan ni få med. =)
 
Har för mig att det stod funballz inte funplasticbagz men jag kan ha fel.  Lite som att krypa in i en kondom..
 
Öh....hmmm... not very comfy! =P
 
 
Aaah! That's more like it! =)
 
Då ska man resa sig upp och ta sig ner i vattnet.. =0
 
 
Ooooooops! Så sant som det är sagt! Ner kommer man alltid! ;o)
 
 
Upp....är liiiiite värre! ^-^ ^-^
 
Ja, vill ni ha världens träningsvärk, göra bort er inför STORPUBLIK och ha många skratt så rekommenderar jag starkt detta! =D 
 
Ha en underbar FREDAG!
<3 <3 <3

I väntan på..

Publicerad 2013-08-04 21:02:09 i Allmänt,

Sitter här i soffan och tänker på att det snart är dags. Snart är dagen här! Dagen då min högskoleutbildning börjar. Ja det trodde ni inte va? Att jag skulle läsa på högskolan? Jag vet att ni är många som anser att jag är sämre än er bara för att jag inte gick klart gymnasiet, varit arbetslös en stor del av mitt liv och inte åker iväg på massa dyra resor som jag egentligen inte har råd med. Jag vet att ni tyckte jag slängde bort mitt liv bara för att jag hoppade av skolan, men vet ni, jag behövde det. Jag behövde leta reda på mig själv, mitt min vilja att lära och viktigast av allt, jag behövde leta reda på den väg jag ville gå.
 
När jag började gymnasiet hade jag ingen som helst aning om vad jag ville bli, jag var sjukt trött på allt vad skolan hette och orkade verkligen inte bry mig om hur bra eller dåligt jag gjorde ifrån mig. Jag var vilsen, fulständigt ute i mörkret och inte blev det bättre av alla er som pushade mig att jag var tvungen att bita ihop och ta mig igenom det. Vet ni vad, det var jag inte. Jag överlevde ändå, jag tog mig vidare i livet, lyckades flytta till Göteborg, träffa en underbar kille, få ett jobb jag hatar ;) men som ledde mig in på mina funderingar gällande vad jag egenligen ville bli när jag "blir stor". Det fick mig att göra högskoleprovet som jag klarade dubbelt så bra som 90% av alla förstagångs provare på mitt första försök. Det fick mig att läsa upp några ämnen så att jag kunde välja mellan några olika utbildningar på högskolan och dessa kurser fick jag bra betyg på med. Hade jag läst historia också så hade jag med mina högskoleprovspoäng kunnat läsa till jurist men jag kände att jag nog inte vill vänta 6 år till innan jag blir färdigutbildad så jag valde att läsa till Paralegal istället. Och jag känner mig väldigt trygg med det valet, eftersom jag gör detta för mig själv och inte för någon av er. Jag vill läsa detta och är helt övertygad om att jag kommer bli en grym paralegal. 
 
I väntan på att jag skulle hitta min väg här i livet gjorde jag många misstag och jag kommer säkert att göra många fler. Men jag skäms inte för det, jag skäms inte för vem jag är, jag är stolt över mig själv för jag är stark.Jag tar mig över eller igenom alla hinder jag stöter på här i livet, mer än vad många andra gör. Jag tar mig framåt även om jag ganska ofta i mitt liv fått höra att jag är värdelös, att jag är en bitch som tror att jag är något, att jag inte är lika bra som mina systrar bara för att jag inte har skaffat barn eller gift mig. 
 
I väntan på att jag skulle hitta min Jimmy så sprang jag på några stolpskott till killar, jag blev grundlurad, fick krossat hjärta och sa att jag aldrig mer skulle ge en kille chansen att krossa mitt hjärta. Än så länge har jag inte gjort det heller. ;)
 
Nu sitter jag här i väntan på att det ska bli dags att sova. Imorgon börjar en ny arbetsvecka med ordinarie tider från åtta på morgonen. Jag kan inte säga att jag ser fram emot det men jag är glad att jag har ett jobb att gå till även om det är ett jag inte gillar särskilt mycket. Jag söker andra jobb under tiden jag har detta för att komma vidare till något mer utvecklande.
 
Nu är det dessutom bara 29 dagar kvar tills jag påbörjar resan mot ett liv som högskoleutbildad och vad gör det om jag då har ett mindre stimulerande jobb tills dess och kanske under tiden jag studerar. Det är bara ett tillfälligt stopp i väntan på att kunna jobba som paralegal. Och jag tjuvkikar på mitt schema som jag kommer att ha under första terminen i skolan och där på är det nästan bara juridik. Det kommer bli sjukt kul och en himla utmaning, jag ser fram emot det något enormt.
 
I väntan på allt det goda måste du först ta dig igenom en massa ont, trist och tråkigt. Men när du väl hittat din väg så som jag gjorde då är du stadigt på väg mot ett lyckligt och fulländat liv. 
 
Ha en trevlig kväll nu mina vänner, i väntan på att det ska bli läggdags ska jag nu ta mina älsklingar och gå ut på en sista kvällspromenad.

Vad är en vän egentligen?

Publicerad 2013-08-01 17:45:02 i Allmänt,

Jag hittade ett kort på mig och min bästa vän från när jag var barn/ungdom och när jag såg detta kort så började jag fundera över det där med vänskap. Hur definierar man ordet vänskap egentligen? Finns det några särskilda kriterier för vad som gör en person till en vän och inte bara en människa som du säger hej till ibland och kanske frågar hur läget är? Jag minns när jag var yngre och vi var vänner jag och "Becka" som hon kallades på den tiden, vi träffades ofta, pratade i telefon när vi inte träffades och hade alltid massa "hyss" för oss när vi "va" som det hette på den tiden. Ja, det var så längesedan att det faktiskt får heta "på den tiden" nu. Vi spelade Super Mario, sov över, hängde alltid ihop i skolan och efter skolan. Vi gick på stan, gick och badade, mockade stallet åt min granne eller cyklade omkring och hade alltid tid för varandra. Om vi mot förmodan inte hade tid just den stunden eller dagen som den andra personen ringde och ville prata så ringde man alltid upp så fort man kunde.
Ja, det var tider det!
 
Då funderade jag aldrig på vad som definierade en vän, det var så självklart då. Men varför funderar jag nu då?
Jo, jag och "Becka" växte upp, hon fick barn och jag, ja jag fick för mig att stan var för liten och flyttade till en större stad med mer möjligheter. Så vi växte kanske ifrån varandra lite, hon som småbarnsförälder och jag som då var den eviga singeln. Jag träffade lite nya människor, jag kallar dem "vänner" men är de det då?
 
Är det en enda av dem som skulle ta sig tid och träffa mig, eller en enda av dem som skulle höra av sig till mig om inte jag hört av mig först? Nej, det är ju inte det. En av mina "vänner" skulle komma och hälsa på mig i min nya lägenhet när jag precis hade flyttat till Göteborg, hon bodde här och vi hade varit vänner sedan 2005. Jag flyttade till Göteborg i juli 2011 och i februari 2012 hade hon fortfarande inte haft tid att hälsa på i min nya lägenhet. Hon svarade inte på mina sms, inte när jag ringde så när jag rensade bland folk på FB som jag inte haft någon kontakt med det senaste halvåret så var hon en av de som försvann från listan, när jag sedan någon månda efter skickade ett sms till henne så svarade hon "du tog bort mig från Facebook så vi är inte vänner längre".Men vi var ju vänner innan jag lade till dig på Facebook så hur fungerar det?
 
En annan av mina "vänner" smsade jag till i mars i år och frågade om vi skulle ta en fika eftersom det var så sjukt längesedan vi sågs. Jag fick svaret att det var lite fullt just nu men att personen i fråga skulle höra av sig när det blev lite fler luckor. Måste vara jobbigt att ha så fullt upp att man inte har en enda lucka på fem månader...
 
Ibland känns det som att jag inga vänner har nu för tiden utan bara människor som jag vill vara vän till men som inte har tid, plats eller lust att ha en vän till. Folk som inte orkar ta sig tid att svara på ett sms, ta en fika eller bara umgås.
Förr visste jag precis vem som VAR min vän, jag visste precis vem som INTE var min vän men idag har jag ingen aning.
 
Kan någon skriva en lista på vad det är som gör en person till en vän och inte bara ett namn på en Facebook-lista eller en kontakt i någons mobil som aldrig används?
 
Kan någon svara på vad en vän egentligen är för något?
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela