unclouded.blogg.se

Ur mitt perspektiv..

Slutbetyg, skattepengar och konstiga idéer.

Publicerad 2013-05-28 19:56:41 i Allmänt,

Jag är inget bra alls på att skriva regelbundet i min blogg har ni kanske märkt? Jag har en tendens att antingen glömma eller ha för mycket annat att göra nu när jag inte är sjukskriven. =/
Mycket har dock hänt sedan 1:a maj.
 
Jag har gjort massa nationella prov i skolan, haft möten med vuxenutbildningsförvaltningen, varit på antagningstester till Yrkeshögskolan, fått gjort mina sista skoluppgifter och fått mina betyg. 
Jag har dessutom hunnit med att jobba, shoppa inför sambons systers bröllop (man måste klä upp sig när man ska på sådana saker), planterat grönsaker på balkongen och säkert mycket annat. ;)
 
Så hur känner jag nu när skolan är slut då? Fick jag de betyg jag anser mig förtjäna i mina ämnen?
Det känns skönt och samtidigt lite tomt att ha slutat skolan, jag trivdes riktigt bra med att studera och hoppas benhårt på att jag kommer in på min YH-utbildning till hösten. Samtidigt är det riktigt skönt att kunna ägna kvällarna åt att ta det lugnt istället för att sitta med näsan i skolböckerna. ;)
Det var många kvällar man fick sitta med skolarbeten, speciellt matematiken, men det var så värt det. Jag lyckades klara till och med matematiken, hur bra är inte jag! =D
Jimmy tyckte jag kunde använda mina betyg som ackord i en låt, tydligen skulle det vara en bra grund, B, B, C, D. jag har ingen aning. Är bara nöjd med att jag faktiskt fick så bra betyg som jag fick.
 
Om man då går vidare i livet och släpper skolan så kommer man på att i skarven mellan skolan och jobb är det snålt som fasen ekonomiskt. Fick bara 2200:- av CSN nu i maj, hur man nu ska klara av att leva på detta. Tur man är en "tuffing" och jobbar vid sidan av studierna så man får några kronor mer att leva på. Dock kan jag inte säga att det blev fett med pengar denna månad, det blev inte många kronor över efter att räkningarna var betalda. Men då blir man extra glad när man loggar in på banken och hittar ett meddelande om att skattepengarna kommer redan under nästa vecka! WOOOOHOOO!!! I CAN EAT AGAIN! =D
 
Om ni tycker att texten ni läser känns osammanhängande och förvirrad så beror det förmodligen på att hjärtat igår kom på den underbara idén att gå upp lite tidigare idag för att hinna träna innan jobbet. Ja, lite tidigare än vanligt är alltså kl 05:00 och jag tycker inte det var någon bra idé eftersom detta slutade med att jag har varit super galet trött hela dagen. Men som grädde på moset har vi bestämt att imorgon är ytterligare en bra dag att gå upp kl 05:00 för att gå till gymmet innan jobbet. Fråga inte, men JA jag tror att jag är fullständigt tokig eller så har jag bara slagit i huvudet för många gånger. ;)
 
Så nu är det iaf dags för en promenad med pälsbollsprinsen så man kan gå och lägga sig och soooooooova. =)
Puzz och godnatt gott folk! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela